Hétvégi Harcos

Hétvégi Harcos

Mi van a tálcán...?

2014. szeptember 30. - Viharmadár, Vihar

Mielőtt kifejteném a bugyuta cím választást engedjetek meg nekem pár gondolatot.

Elsősorban szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik valaha is benéztek ide.

Külön köszönöm azok megtisztelő figyelmét,akik olvassák ezt a bejegyzést,annak ellenére,hogy az elmúlt közel másfél évben nem írtam semmit... 

ŐSZINTÉN:KÖSZÖNÖM!

https://www.youtube.com/watch?v=qTUU_ykQbfg

Vissza a címhez: tavaly megszületett a gyönyörű kislányunk Gréta. Igazat megvallva nem sok időm volt azóta ténylegesen a hobbira.Ez a bejegyzés is kb. 6 hónapja készülget...:D Lassan-lassan kezdek most visszatérni...

Természetese egy gyermek születése számtalan változást hoz magával.Én most csak azokra térnék ki,amelyek a hobbi szempontjából érdekesek. A gaming-room-ot megörökölte az új családtag. Így ki kellett pakolni mindent.Azóta már szobát is cseréltek a nagyobbikkal, Milán legnagyobb örömére. Ez ismét két nap pakolás és festés, illetőleg visszarámolást hozott.De azért van örömteli "hozadéka" is játékszobám elvesztésének: olyan dolgokat találtam...

Sajnos így nagyon sok figura, makett és félbe hagyott projekt (ezekből akad bőven) dobozba került és leköltözött a garázsba,pincébe. Szinte biztos, hogy 2030-ig nem nagyon fognak előkerülni...

Nincs mese, szelektálni kellett: mik maradjanak a tetőtérben (itt kaptam egy hobby sarkot)? Értelmes ember ilyen esetben felméri, hogy milyen játékokkal fog tudni biztosan játszani a közeljövőben. Akik ismernek tudják, hogy én nem tartozom az értelmes emberek közé az ilyen és hasonló esetekben. Már a dobozolás közepén azt nézegettem a net-en, tervezgettem, hogy 2014-be milyen újabb játékokba szeretnék belevágni.

Íme a rövid lista:

DreadBall: van egy bogár csapatom és a játék amúgy is nagyon hasonlít az örök kedvenc Blood Bowl-hoz(na jó , nem is).Sikerült is játszanom már velük három meccset.Nagyon jó , hangulatos a játék és piszkosul GYORS!(Festés: 0 , Játék:5)

http://manticblog.com/wp-content/uploads/2012/11/DreadBall-Contents-Shot.jpg

Infinity: Ez a játék már nagyon rég piszkálta a csőrömet. Tökéletesnek tűnt a jobb sorsra érdemes Necromunda pótlására/kiváltására. A figurák fantasztikusak, a rendszere szinte kifogástalan és remek kis csapat játssza Budapesten (is). Nosza mindjárt vettem is egy tisztességes méretű Haqqislam sereget. Játszottam párat és már a H.É.T.-re terveztem a verseny seregem...amikor a munka közbeszólt. A többit a végén inkább... (Festés: 3 figura, Játék: 3-4 alkalom)

http://www.thewarstore.com/media/INF/INF280403.jpg

Firestorm Armada: Ez egy fantasztikus űrcsata játék, gyönyörűen kidolgozott modellekkel (főleg az új egységek). A rendszere egyszerű ,de van kellő mélysége. Nagyon jó kis gárda alakult ki. Sajnos a két klub ahol elsősorban játszanak nekem kiesnek.Azóta sikerült el is adnom mindent...(Festés:0, Játék: 3 alkalom).

http://1.bp.blogspot.com/-5EKHuHZbkEo/Tw8ngCuQ7-I/AAAAAAAAOhw/9xlIb0BzYYs/s1600/fa-firestorm-cover.jpg

Guild Ball: Nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni,de véleményem szerint ez a játék fogja leváltani a BloodBowl-t nagyon sok régi, hűséges edző esetében (főleg, ha a GW nem tesz semmit a játékosok megtartása érdekében). Kickstarter-ként is kiemelkedően kezelték a játékosok visszajelzéseit, letölthetővé tették a szabályokat, kártyákat és nagyon pofás papír csapatokat is. Kézzelfogható figurák majd csak decemberben várhatóak,de addig is remekül tudunk gyakorolni a papír játékosokkal. (Festés: 0, Játék:4)

http://2.bp.blogspot.com/-FhwJjczUZ-w/UxjKPjF2HHI/AAAAAAAAbU0/TGjWgoSdt3g/s1600/04767cbf0f9f96a4a21f3629fa8e1a34_large.jpg

EDEN: Nem egy mai gyerek,de egy viszonylag olcsón (kevés figurával) és könnyen elsajátítható skirmish. Szerintem jópofa a játék (stratégiákat kell játszani,nem csak agyatlanul mészárolni),  a csapat is remek. Folyamatosan fejlesztik, sajnos a hazai forgalmazó már megszűnt. (Festés:0 , Játék: 5 alkalom)

http://www.waylandgames.co.uk/images/uploads/taban/xEden,P20Logo,P20v2.jpg.pagespeed.ic.v3Tvhhvssx.jpg

By Fire and Sword: Azt már korábban is eldöntöttem, hogy nagyobb csatákat lehetőleg csak 15mm-ben fogok vívni/játszani. Így szinte azonnal el kezdett érdekelni lengyel szomszédaink játéka. A figurák gyönyörűen, a szabályok nagyon tetszenek. Amint tudtam rátettem a kezem egy orosz seregre. Azóta csak elméletben foglalkoztam a játékkal és a figurákkal is (sajnos). (Festés: 0 , Játék: 0)

http://images.popmatters.com/reviews_art/f/fireswordsplash.jpg

FoW/Battlegroup: Két WWII-es játékrendszer 15 mm-ben. Piszok jók, élvezetesek. Jelenleg épp orosz sereget építek.EW-t Flames of War-hoz és egy általánosat Kurks-hoz. (Festés:0 . Játék: 0)

http://www.flamesofwar.com/Portals/0/all_images/WargamesIllustrated/ArticlePics/WI302/Bovington-09.jpg

WHFB: Most épp ismét a patkányok vannak címlapon.Bár ki tudja mit hoz a kilencedik(!) kiadás... (Festés: 80%, Játék:5)

http://www.thediceabide.com/wp-content/uploads/2011/12/high_dark_elf_header-620x250.jpg

40K: Ez lesz az a játékrendszer, amit teljesen leépítek. Egyrészt a többi rendszerhez szükségem van utánpótlásra ( gyk. Még több figurára!), másrészt nagyon nem érzem a hangulatát a 40.000-nek (illetve nem azt kapom,amit régen annyira szerettem benne)

http://gadgetsin.com/uploads/2010/11/warhammer_40k_bolt_pistol_from_ultramarines_movie_1.jpg

Vissza a címhez. Jelen pillanatban csak úgy tudok festeni (hajnalban,éjjel vagy amikor a kicsi alszik), ha mobilis tudok maradni. Így van esélyem menteni az elkészült figurákat, base-eket...stb. Ezért kidolgoztam egy tálcás rendszert (komolyan, a hamburgeres multitól vannak piros tálcáim) amelyekre prioritás szerint kerülhetnek fel a különböző figurák,csapatok és projektek. Legelsőre kerülnek a legfontosabbak: bérfestések, bemutatóra készülő figurák, határidős feladatok. Második tálcára a félkész saját cumók, amelyek bevetésre kerülnek várhatólag a következő 2 hónapban (nyilván idővel átkerülnek az első tálcára). Végezetül a harmadik tálcán kapnak helyet az összerakásra váró, félkész mutyik és azok amelyekkel majd játszom valamikor...

A bejegyzés trackback címe:

https://plagueravagerotanddeath.blog.hu/api/trackback/id/tr225864144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ambasa 2014.09.30. 15:16:16

Hajrá, és gratulálok a kicsihez!

TG

Petrow 2014.09.30. 15:16:29

Gratula az utódhoz, és jó egészséget neki.

Igazi hobbista SOHA nem fogja reálisan látni és megtervezni az időbeosztását, akkor sem, ha pár dolgot "racionalizálás és költséghatékonység" címszó alatt elad. Majd a gyerekeid átveszik/befejezik/eladják, de ez az élet rendje :)

Viharmadár, Vihar 2014.09.30. 16:09:17

Köszi srácok! Sajnos a fiam (12 éves ) teljesen rá van kattanva a digitális világ csodáira. 8 évesen még kifestett pár figurát,de mostanában...
Majd talán a lányom,,, ;D

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2014.10.01. 15:50:18

Jézusom, milyen hosszú lista! És a Malifaux-t még ki is hagytad belőle. :)

Amúgy hajrá, előre a lenini úton!

Viharmadár, Vihar 2014.10.02. 21:08:00

Kedves Csonti! Ez csak azért fordulhatott elő,mert a Malifaux elfoglalta a Blood Bowl mellett méltó helyét Dicsőségek Csarnokában.
Ide tartoznak azok a játékok, amelyekkel mindig is játszani fogok...
süti beállítások módosítása