Hétvégi Harcos

Hétvégi Harcos

Verseny előtti gondolatok (Blood Bowl február)...

2019. február 22. - Viharmadár, Vihar

Sziasztok!

Gondoltam feltámasztom ezt a régen hanyagolt témát. Igyekszem minden verseny előtt három csapatösszeállítást bemutatni és pár mondatban elemezni. Mindig az aktuális magyar versenykiíráshoz igazítva a csapatok összeállításait.

De előtte...hatalmas gratuláció Virágnak (Wolio) aki a múlthéten a prágai versenyen a dobogó legfelső fokát hódította meg!!! Gyönyörű eredmény Virág, csak így tovább...!

 congratulations.jpg

 

Jelenlegi versenyszabályok (nem teljes):

Formátum: Resurrection, azaz minden meccs után törlődnek a Casualty-k, SPP-k, vagyis minden meccsed ugyanazzal a csapattal kezded, amivel az elsőt kezdted.

Csapat építés Veteránoknak :

  • Szabálykönyv szerinti csapatok 1.100.000 aranyból
  • Halflingok hozhatnak szakácsot 100-ért. (mindenki másak 300)
  • Goblinok vehetnek bribe-ot 50-ért. (mindenki másak 100)
  • Csak tier 4-esek vehetnek Sztár Játékost. Maximum 2 Sztár Játékosod lehet, de előtte meg kell venni a 11 normál játékost.
  • Minden skillt első meccset előtt kell kiosztani. Egy játékos csak egy skillt kaphat.
    Inducement-ek nincsenek.

Időmérés: Veteránoknál sakkóra alkalmazással, 70 perc/edző. Mérés a körök ideje alatt és a
kirúgásokhoz felállásnál. Akinek elfogy, köre megszakad, onnantól már csak a fekvő figurákat
állíthatja fel. (lehetőleg mindenki szerezze be az alkalmazást, pl.: Real Chess Clock)

Tierek:


Tier 1: Amazons, Chaos Dwarves, Dark Elves, Dwarves, Lizardmen, Necromantic, Norse, Orcs, Skaven, Undead, Wood Elves
6 normal skills

Tier 2: Bretonnians, Chaos, Chaos Renegades, Elf Union, High Elves, Humans, Khemri,
6 normal skills, 1 double skill és 20K extra pénz*

Tier 3: Daemons of Khorne, Nurgles Rotters, Slann, Ogres, Underworld Denizens, Vampires
7 normal skills és 50K extra pénz*

Tier 4 (stunty tier): Goblins, Halflings, Stunty Ogres (max 4 ogre), Stunty Underworld (without Blitzer and Thrower ) and Stunty Lizardmen (no saurus)
7 normal skills, 1 double skills és 50K extra pénz*

*Extra pénzt lehet skillek vásárlására is fordítani. 20K sima skill, 30k dupla skill. Sztár Játékosok nem kaphatnak extra skillt.

Skaven csapat (Tier 1) :

Nagy kedvenceim a patkányok. Ennek ellenére még soha nem játszottam velük nemzetközi versenyen. Talán majd idén...

 bloodbowl_skaven_team_01.jpg

Összeállítás:

Rat Ogre

2 x Blitzers ( ex Stormvermins)

4 x Gutter Runners

Thrower

4 x Linerats

Apothecary, 2 x Re-Rolls, Assistant coaches

Skill-ek: Gutter-ek: 1 x Block, 1 x Wrestle és 1 x Strip Ball (minden jártasság a tulélés és a labdaszerzés/TD elérése érdekében került kiválasztásra), Blitzer-ek: 1 x Guard és 1 x Tackle (itt erősen gondolkodom még, hogy lecseréljem a Guard-ot egy Frenzy-re), Thrower: 1 x Leader (szükséges a harmadik újradobás). Ennél a csapatnál mindig az a kérdés, hogy: mikor kezdenek elfogyni és mennyire?TD potenciáljuk igen magas, sok skill-van alapból, erő is jutott.Jogosan tartoznak a Tier 1-be.

 

Human csapata (Tier 2):

Az új kiadás igazi győztesei (60K lett végre az elkapó !). Ugyan azt gondolom, mint a Necromanta csapatnál: szükség lenne egy lépcsőre a Tier 1 és Tier 2 közt. Jelenleg - megítélésem szerint - a Káosz,a Nemes Elf, a Nekromanta és Ember csapatok nincsenek "jó helyen"...

 human_team_complete_1.jpg

Összeállítás:

Ogre

4 x Blitzers

2 x Throwers

1 x Catcher

4 x Linemen

Apothecary, 2 x Re-Rolls, Assistant coach és Cheerleader 1-1

Skill-ek: Ogre: 1 x Block (ez a duplára felvehető jártasság, üssön ezért van a pályán), Blitzer-ek: 2 x Guard, 1 x Frenzy és 1 x Tackle ( még egy kis plussz erő, agresszivitás és segítség a Blodge-os játékosok ellen), Thrower 1 x Leader ( számomra szükséges a 3 újradobás), Catcher: 1 x Block (csak az tudja elkapni a labdát, aki eljut a TD zónáig...) és Lineman 1 x Wrestle (ez csak egy bónusz jártasság - az egyik legjobb szerintem - de lehetnek Kick is). 8 skill (!) a meglévő 10+ mellé...kicsit túlzásnak tűnik. Ennek ellenére a januári versenyen Alex simán letolta ezt a csapatot 2-0-ra orkokkal. Ahogy Miklós barátom szokta mondani, van itt megoldás mindenre,de majd a kockák megmondják mire lesz elég... ;)

 A harmadik csapat az Underworld Denizens lenne...de a jelenlegi magyar versenyeken (Pálinka Bowl miatt) Tier 3 nem hozhat sztárjátékost.Így nem látom értelmét a csapatnak. Ezért szerepeljen itt Alex januári  - győzelmet hozó - ork csapatösszeállítása...

Ork (Tier1):

ork-blood-bowl-team-finished-broken-paintbrush.jpg

Összeállítás:

Troll

4 x Black Orc

4 x Orc Blitzers

Orc Thrower

Orc Lineman

Goblin

3 x Re-rolls és 1 x Fan Factor

Skill-ek: rendkívül egyszerű (de tapasztalat tudom, hogy rendkívül hatékony) 4 x Block a Fekete orkoknak és 2 x Mighty Blow két Rohamozónak... a pusztítás szomfóniája...

Remélem lesz időm beszámolót írni a verseny után is. Addig is... átlagos dobásokat és TD-be/CAS-be gazdag mérkőzéseket kívánok !

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://plagueravagerotanddeath.blog.hu/api/trackback/id/tr7014634122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása