Hétvégi Harcos

Hétvégi Harcos

2020 tervek

2020. január 17. - Viharmadár, Vihar

Üdvözlök mindenkit!

 

Terveztem, hogy készítek egy számvetést a 2019-es évről,de mire eljutottam a megvalósításig már elvesztette az aktualitását. Így most megpróbálom összeszedni a 2020-as terveimet.

Történelmi wargame:

Akik ismernek, tudják, hogy közelebb áll hozzám a fantasy,mint a historical vonal. Természetesen volt FoW seregem - Obikával(nyugodjon békében) ezt játszottuk a kizárólag - és részt vettem a Deal in Lead fejlesztésében is. Ennek ellenére inkább csak a kötöttségét éreztem a történelmi hűségnek, mint előnyeit.

Az is lehet, hogy meg kell érni ezekhez a játékokhoz (is). Mindenestre ebben az évben három új -és egy régi - projekt is lesz.

28mm-es WW2:

wgb-ri-03-siberian-veterans-c_1200x1200.jpg

Itt elsősorban a Chain of Command (Too Fat Lardies) rendszere a vonzó számomra. De nyilván a Bolt Action-be és a Konflikt 47-be (Warlord Games) is kirándulni fogok néha. A választott seregem a szovjet/orosz. Egyszerű az oka: a társaságban - akikkel játszani fogok - ilyen még nincs jelenleg.  

28mm-es Pike& Shotte:

tyw.jpg

Csatlakoztam egy - számomra - nagyon izgalmas ötlethez. 2020 Novemberében a "Fehérhegyi" csata 400-dik évfordulójára szerveznek egy csatát. 8-10 fő lelekesen festi addig a kissebb csapatait, amelyeket oldalanként beosztanak és így kialakul egy gigászi csata.Kíváncsian várom a festést,gyakorlást és természetesen a csatát!

28mm-es SAGA:

saga_warband_rus_princes_large.jpg

Nagy kedvencem a SAGA (különösen az AoM). Tervbe vettem, hogy összerakok (lesz pár konverzió) egy Rus Princes / Eastern Princes sereget. Illetve befejezem  - a tavaly félbehagyott - Frankokat.

 

Fantasy:

Age of Sigmar:

aoskhornechanges-mar12-skullcrushers14xj.jpg

Nagyon vártam 2019-be a Slaves to Darkness Battletome-t - és figurákat/kockákat/scenery-t ...stb. - és év véggére meg is jelent. Sajnos - ahogy várható volt - mindenki (is) ilyen seregbe kezdett. Így nálam parkoló pályára kerültek. Különösen, amikor megtudtam, hogy jön az új Tzeentch könyv (és hozadékai). Véleményem szerint, ezt - nem kicsit - "túltolták". Ezért úgy határoztam, hogy a Khorne egységekre koncentrálok, azon belül is a mortal részre.

Age of Magic:

saga2dices.jpg

A tavalyi év - számomra - legnagyobb meglepetése és kedvence. Itt nem szükséges "zsebbe nyúlni", bármilyen figurákkal játszható ez a zseniális rendszer. Jelenleg van egy Skaven / The Masters of the Underearth és egy The Undead Legions seregem. Amíg ezek festését be nem fejezem, nem kezdek új sereg összeállításásba ( természetesen Rus/Eastern Princes is úgy lesz talpalva és összerakva, hogy használni tudja AoM-ba és AoS-ba is. :D )

 

Versenyek:

Igyekszem minél több hazai rendezvényen megjelenni. Szerencsére egyre több van ezekből is. Külföldi utazásokat minimalizálom - legfeljebb pár költséghatékony jöhet szóba: Bécs, Szlovákia...stb. - legfontosabb uticél a 2020-as Lengyel Blood Bowl EuroBowl lesz.

2020_eb.png

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://plagueravagerotanddeath.blog.hu/api/trackback/id/tr1315413686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása