Hétvégi Harcos

Hétvégi Harcos

IMPETUS a kezdetek

2011. március 25. - Viharmadár, Vihar

 

"Alea iacta est..." 

mondta volt Caesar, de belőle is csak egy volt. Amíg az északi barbár hordákkal vívta véget nem érő csatáit a birodalom területének megnagyobbításáért, addig vajon a nyugati-déli-keleti népek miben mesterkedtek?

Ez a hadjárat arra keresi a választ, hogy mi lett volna ha Rómát több oldalról szorongatják ellenségei, akik nem csak a légióinak legyőzéséért járó dicsőséget akarják megkaparintani, de egymással szemben is helyzeti előnyhöz akarnak jutni!

Talán Róma így is diadalmaskodik vagy a vérére szomjazó hordák legyűrik, esetleg újra demokráciát hoz egy nép az itáliai félszigetre?

Majd most kiderül...

A döntés a te kezedben van hadvezér!

"Divide et impera!"

Ezekkel a hangulatos mondatokkal vette kezdetét Magyarország (ismereteim szerint) első történelmi wargame kampánya. Meglepő de hazánkban elég komoly hagyományai vannak a historical játékoknak. Ez a csata sorozat (lényegesen több annál) az Impetus rendszert használja és mindenki 1/72-es modelleket vásárolt serege felépítéséhez. A szervezők készítettek egy nagyon pofás weboldalt is, ahol egy térképen lehet követni a kampány eseményeit. Természetesen én is csatlakoztam ehhez a remek kezdeményezéshez (mint mindenhez szoktam), remélem kitartóbb leszek mint legutóbb (Warmachine kampány). Miért is vágtam bele?

 

  1. Volt otthon rengeteg 1/72-es gall/kelta figurám
  2. Van lefordított magyar szabálykönyv,amely ingyenesen elérhető a weboldalon
  3. Olyan srácok játszanak a hadjáratban,akikkel élmény minden csata

Természetesen azért ez nem ennyire egyszerű. Mostanában kicsit kiábrándultam a fantasy/steampunk/sci-fi játékokból.Pusztán azért,mert nincs megfelelő egyensúly a seregek közt vagy a játék bizonyos fontos részeiben (lövés,mágia...stb.). Másik problémám, hogy ezek a játékok kifejezetten pénznyelőnek tűnnek, rendszeresen előfordul, hogy kénytelen vagy megvenni a legújabb modelleket, hogy versenybe tudj maradni a többiek seregeivel. Úgy gondolom, hogy az Imptusnál ez nem fog előfordulni. Nagyon olcsón beszerezhetők a 1/72-es modellek és 8-10.000 forintból már komoly seregeket lehet összerakni.Mindenesetre volt otthon pár doboz gall/ kelta figurám (talán 7-8 éve kezdtünk velük DBM-ezni) és belevágtam a kampányba.

A következőket szeretném megvalósítani a kampány végére:

  • kifesteni a sereget (TTQ szinter, base-ek is )
  • elkészíteni a sereg táborát (ezt a játékban használjuk)
  • végig csinálni a teljes hadjáratot
  • közben jól szórakozni,kikapcsolódni

Jelenleg itt tartok: van egy alap csapatom base-en (Basic Impetus). Ezzel fogok gyakorolni és játszani eleinte. Közben tudom nyugodtan festeni a többit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://plagueravagerotanddeath.blog.hu/api/trackback/id/tr602770968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása