Hétvégi Harcos

Hétvégi Harcos

Igazítsd céljaidat az eszközeidhez!

2017. szeptember 24. - Viharmadár, Vihar
Liddell Hart az 1967-ben megjelent Stratégia című könyvében, pontokban határozta meg a stratégia és a taktika sűrített lényegét. A cikk címe az első pont.Teljesen logikus megállapítás. Akár a mindennapi életben is alkalmazzuk nap mint nap. Később még visszatérek az idézett mondathoz...
Társaságunk minden tagja játszik valamilyen "verseny játékkal". Nálam nem csak azok tartoznak ide, amelyekből ténylegesen vannak rendszeres megmérettetési lehetőségek, azokat is ide sorolom, amelyek: komplexitásuk, folyamatos változásaik vagy egyéb miatt lekötik a játékos (szabad)idejének minimum 70%-át. Sajnálatos módon - vagy nem ;) - ebben a viszonylag kis létszámú  - ám annál szerteágazóbb - hobbiban viszonylag szűk átfedések akadnak a csoporton belül a verseny játékok kapcsán. Szerencsére van igény a maradék 30% közös eltöltésére, sörmeccs játékkal.
Az egyértelmű volt, hogy egy skirmish-t keresünk, lehetőleg historical legyen és többet tudjon egy "kocka pókernél". Az alábbiakat találtuk érdekesnek:
Skirmish Sangin
Black Ops
Force on Force
Flying Lead
Fireteam:Modern
Spectre Operations
Danger Close
Oscar Sierra Charlie: Part 1
Wars of Insurgency
Mint látható kifejezetten a mostanában zajló konfliktusok stratégiai modellezését részesítjük előnyben. Legszimpatikusabb a Sangin, ezzel fogunk foglalkozni mostanában.
28mm-es figurákat fogunk használni. Egyszerűen azért, mert szeretjük szépen kifesteni a "seregeinket" és ehhez a méretarányhoz rendelkezünk mindannyian tereptárgyakkal/járművekkel.Szemfülesebbek már be is szerezték a csapataikat: tálibok és amerikai gyalogság. Én hosszas válogatás után a felkelő/gerilla/terrorista/szabadságharcos vonal mellett döntöttem...
Hamarosan ismét jelentkezem a figurákkal...

A bejegyzés trackback címe:

https://plagueravagerotanddeath.blog.hu/api/trackback/id/tr7312889526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása