Hétvégi Harcos

Hétvégi Harcos

Verseny előtti gondolatok (Blood Bowl március)...

2019. március 28. - Viharmadár, Vihar

Elérkezett a márciusi verseny nevezési határideje - ez mindig a verseny előtti kedd - így időszerű volt megírni a bejegyzést is. ;)

Elöszőször is szeretnék gratulálni a februári verseny győztesének Miklósnak (discret)! Nagyon szoros "befutó"volt - lásd a korábbi bejegyzést - megérdemelten léphetett a dobogó legfelső fokára.

thdkm30g82.jpg

Nézzük a győztes csapatlistáját:

 

Treeman (Grab)

3 x Catchers (Block,Wrestle)

Thrower (Leader)

2 x Wardancers (Frenzy, Tackle)

4 x Lineman

2 x Re-rolls

 blood_bowl_art2_1.jpg

  

Részemről maradok a Skaven csapatnál. Egyrészt még nincsenek leosztva a csapatok a Hungarian Raiders-nél, másrészt nem nagyon variálnék a Pálinka Bowl 4 előtt. Akik olvasták a korábbi bejegyzésem, azok emlékezhetnek, hogy elgondolkodtam egy skill lecserélésén. Ez pedig a Guard. Alapvetően nem szándékozom leállni verekedni,így bármennyire is hasznos ez a jártasság kipróbálok eg másikat helyette a mostani versenyen. Meglepően sok jöhet szóba : Kick, Frenzy akár Mighty Blow. Mivel a patkányok egyik legerősebb fegyverténye az egykörös TD-ben (is) rejlik így a Frenzy kap lehetőséget.Egyébként is hasznos egy rohamozón. Meglátjuk mire lesz elég ... ;)

 1ec602b883e305b7b03a428a06f80807.jpg

Az eddig megszokottaktól eltérően, most nem olyan csapatlistákat fogok bemutatni melyekkel indulnék a versenyek, hanem olyanokat amelyek (elsősorban a csapatokra gondolok) kifejezetten hiányoznak a hazai versenyekről.

A korábbi évekhez képest,idén a veterán versenyzők - érthető módon - előtérbe helyezték az "ügyes csapatokat". Januárban Alex simán lehozott egy versenyt a "faék" ork csapatával,de legutóbb negyedik helyen végzett FaVi élőholtakkal (mint a legeredményesebb "basher" csapat). Ennek az eltolódásnak az okait - és következményeit - egy másik bejegyzébe fogom kifejteni.Visszatérve a felvezető gondolathoz, vannak csapatok amelyek igazi nyertesei a kialakult helyzetnek és ennek ellenére nincsenek jelen a hazai versenymezőnybe:

 

Amazon csapat:

willy_amazon.jpg

Igazi "svájci bicska" ez a csapat. Nagyon kellemetlen lehet - talán csak törpe és káosz törpe csapatok a kivétel - ellenük játszani. Szinte biztos lesz a pályán minimum 6 blodge-os (Block+Dodge) játékos (de akár 10! is), amivel nagyon nehéz bármit kezdeni. A POW mindig segít! ;) Létszámuk is rendben lesz:garantált a minimum 12 játékos + gyógyító. Lévén a hazai versenyeken - veteránoknál - egyre ritkább madár bármelyik törpe csapat - az amazonok lubickolhatnának a sikerben.

 

Káosz csapat:

chaos_team_1.jpg

Az aktuális Tier rendszer egyik legnagyobb győztese.(T2: 6 sima jártasság, 1  dupla és további 20K extra = 8 skills!!!) Ez szerintem azonnal az élvonalba repítette, a korábban lesajnált csapatot. Simán hoznak mindent amit kell és még többet is! Lássunk egy példa listát:

Minotaur (Claw)

4 x Warriors (3 x Block , 1 x Guard)

6 x Beastmen (Leader, Wrestle,Sure Hands)

1 x Apothecary , 2 x Re-Roll

Ez kifejezetten egy ütésre, létszám előnyre felépített lista. Tipikusnak mondható. Nyilván a 2D6-os páncél lutri,de a Claw/MB kombináció sokmindent meg tud oldani. A Warrior- ok nem csak erősek,de labdát is tudnak kezelni. Talán a Sure Hands luxusnak tűnik, de szinte minden TD veszélyes csapatban van Strip Ball... ;)

 

Északi csapat:

 norse.jpg

Így, hogy a jobban páncélozott és szintén verekedős csapatok kikoptak a versenyekről (veteránoknál, kezdőknél akadnak még bőven), a Norse ismét régi fényével ragyoghatna. Ezek a srácok imádnak bunyózni, nem lassúak és a labdával is elvannak. De a páncélzatuk...nos...kissé hiányos. Amikor beindulnak nem érdemes az útjukba kerülni. Ime egy mindenes lista:

Yhetee

2 x Werewolves (Wrestle, Block)

2 x Blitzers (MB, Guard)

Catcher (ex Runner)

Thrower (Leader)

4 x Lineman (Tackle)

1 x Apo, 2 x Re-Roll és marad még 30K (FF-re, Assistant Coaches-ra, Cheerleaders-re vagy akár egy Linmen fejleszthetó Thrower-é... ;D ) Az elkapót eldobva/lefokozva, hozható még egy alapjátékos (12-es lesz a keret és ez nem elhanyagolandó AV7-nél) és 20K marad.

Természetesen tovább lehetne sorolni a csapatokat,de most "csak" ezekre -jobban mondva ezek hiányára - szerettem volna felhívni a figyelmet.

Remélem szombaton találkozunk egy izgalmas versenyen!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://plagueravagerotanddeath.blog.hu/api/trackback/id/tr314719071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A05 2019.04.01. 13:50:55

"Januárban Alex simán lehozott egy versenyt a "faék" ork csapatával"

Nem volt az azért olyan sima, sőt - ha jól emlékszem - a lehető legkisebb különbséggel előztem meg Discret elfjeit. :)
De a csapatokra vonatkozó meglátásaiddal alapvetően egyetértek. Hátha ezen írás után megjelenik néhány ritkább csapat.Persze mindenki azzal játszik, amivel szeret. Én is minden fontos versenyen visszatérek a dark elfekhez. :)

Alex
süti beállítások módosítása