Hétvégi Harcos

Hétvégi Harcos

Orruk-ok kaladjai Shadespire-ben...

2017. november 04. - Viharmadár, Vihar

 

Nagyjából két hete jelent meg a Games Workshop legújabb táblás játéka a Warhammer Underworlds: Shadespire.

Ez egy egy taktikai harci játék. Sok egyedi dolgot nem fedezhetünk fel (szinte mindennel találkozhattunk már valamelyik másik játékrendszernél) de sikerült egy egész hangulatos koktélt összehozni.
A játékot variálható táblán, figurákkal, egyedi kockákkal és kártyákkal játsszák.
A játékban használt paklik mindegyike teljesen testre szabható - vagyis minden játékos létrehozhatja a saját pakliját a felhasználandó képességeket és a játékban elérni kívánt célokat figyelembe véve.
Rendkívül gyors, kombinatív és taktikus játék, ahol a győzelem kulcsa a jó pakli, a manőverezés és a lapok megfelelő időzítése...(természetesen a kocka szerepe sem elhanyagolható)... ;)

Miért is írok erről? Nem azért mert sokan kezdték el. Nem is azért mert ez a játék érdekes lehet wargamer-eknek és társasjáték fun-oknak is. Azért ragadtam klaviatúrát (többek között), mert végre olyan összefogást hozott a játék, mely példaértékű és követendő. A HammerTime Cafe és a Metagame Kártya-, és Társasjáték Bolt közös Shadespire ligát hívott életre. Szuper kezdeményezés!

Időpontok:

November 4 (Szombat) Meta
November 16 (Csütörtök) HTC
December 2 (Szombat) Meta
December 14 (Csütörtök) HTC
Január 5 (Péntek) HTC
Január 20 (Szombat) Meta

...lesz szezon összesítés és ranglista.Óriási!

 

Miután elolvastam a szabálykönyvet (inkább füzet) és belelkesedtem, kiválasztottam egy frakciót. A most megjelenő Ironskull's Boyz-ra esett a választásom. Tetszetősek a figurák, átlagosak a képességek (semmi kiugró).

Így pontosan nulla darab játékkal a hátam mögött ma lemegyek a Metagame-be. Felmarom a dobozom a kockáimat és elindulok az első Shadespire versenyemen. Tisztában vagyok vele, hogy minimális esélyem van a négy frakció lapjaiból válogatott paklik ellen,de nem zavar. Ez buli! Legkésőbb holnap jövök vissza egy beszámolóval... ;)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://plagueravagerotanddeath.blog.hu/api/trackback/id/tr6613172452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása