Hétvégi Harcos

Hétvégi Harcos

Sörverseny

avagy a legjobb 10 megtalálása

2017. július 16. - Viharmadár, Vihar

Már a bejegyzés elején szeretném leszögezni, hogy viszonylag kezdő vagyok a Brewes csapattal. Azért jegyzem le a meglátásaimat, elemzéseimet, hogy 40-60 meccs vagy akár negyed év távlatából láthassam az esetleges változásokat...

A jelenlegi S3 alapján 10 játékost lehet delegálni a versenylistába, egy lehet Union. Megpróbálom összefoglalni eddigi tapasztalataim alapján ki miért kerül be - vagy épp nem kerül be - a versenykeretbe.

Legfontosabb, hogy már az elején tudjuk,mit szeretnénk/tudunk játszani a csapatunkkal. Illetve miben tudunk jobbak lenni az ellenfélnél?!

Azt gondolom a Seresek teljesen átlagosak, szinte minden szempontból. Szívósak és jól tudnak küzdeni ( könnyű KO-t összehozni),páncélzat és védekezés tekintetében semmi kiugró. Viszonylag lassúak (azért lehet rajta segíteni), rövid playbook-jaik könnyítik a momentum "farmolást" és a többszörös hatások elérését. Bizonyos összeállítás a tömegbunyóra kihegyezhető, míg másik a pontszerzésre.Rendelkeznek AOE és távolsági opciókkal is (Harry ebben nagy segítség lehet). Könnyen tudnak KD-olni és elég sok az MZ "2-es játékosuk.  Kicsit olyan mindenes a csapat. Ezek alapján 2/2 - gól és TO - vagy 1/4-es csapatnak érzem őket. 

Kapitányok:  Esters (S2) és Tapper (S1)

Kihagyhatatlan, kötelező elem a kapitány a csapatba. Eddig minden verseny mérkőzésemre Tapper-t hoztam. Könnyebben játszható és szimpatikusabb volt, mint a női kapitány (nem tetszik a faragása szegény hölgynek). Esters csupán azért került a listámba, hogy ne legyek teljesen kiszámítható, illetve a conditions-al bőven rendelkező csapatok ellen ( Alkimisták, Hentesek, Szakszervezet...de felállás alapján pár másik is) talán jobb választás. A legutóbbi versenyen András játéka meggyőzött, hogy lényegesen több van Esters-ben, mint gondoltam. Azóta gyakorlok a női kapitánnyal is ,de nem igazán éreztem még rá. A 10-es listánál szükséges figyelembe vennem azon játékosok bekerülési esélyeit is,akik "csak" vele működnek igazán jól.

Kabalák: Scum (S1) és Quaff (S2)

Soha nem tettem még pályára a kutyát. Engem inkább zavar még a 40mm-es talp, mint ki tudnám használni az előnyét. A +1 TAC nagyon jó, annál csak a +2 TAC a jobb... ;). De Scum mozgékonysága elengedhetetlen. Amíg Friday alaptag, addig nem lehet kérdéses a macska szerepeltetése.

Csatátok: Friday (S1), Mash (S2) és VetSpigot (S2)

Friday csak abban az esetben maradna ki, ha egy kifejezetten verekedésre kiélezett csapatot tennék pályára (ilyen nem nagyon lesz). A legmozgékonyabb a Brewers csapatban - mivel ebben vagyunk igazán gyengék, így számomra kihagyhatatlan -, - DEF-et és méreg kondíciót tud osztani...és a legfontosabb:ingyen tudja mozgatni Scum-ot! Nagyon jól tud összedolgozni oSpigot-al.

Mash a szóbeszéd alapján Esters mellet tud igazán kiteljesedni (Protected). De MZ "2-es tulajdonsága és 40mm-es talpa "tökéletes" terület ellenőrzővé teszi. UM jellemvonása már csak hab a tortán.

 Veterán Spigot-al nincs tapasztalatom. Az eredeti verzió mindig kiszorítja csapatból. Érzem benne a lehetőséget,de még nem került pályára eddig...

 Középpályások: Hooper (S1), Pint Pot (S3), oSpigot (S1) és Stoker (S1)

Hooper sokszor szerepel a kezdőcsapatomba. Annak ellenére, hogy ő az egyetlen akinek nem rövidebb a Play Book-ja a TAC-jánál. Hasznos képességei vannak és egy KD-zott ellenfél ellen igazi "hentes"...

 

 Pint Pot nagyon izgalmas figura. Saját sör jelzőiből képes - 3 alkalommal egy aktiválásakor - támadni, Caracter és Heroic Play-t használni. Igazi momentum gyáros...

oSpigot a "Legenda". Minden alkalommal hoztam. Képességei az egész csapatot segítik - nyilván,ha megfelelő helyen van - szinte mindenre használható.

Stoker a tűzköpő. Az egyetlen a csapatban aki ARM2-vel rendelkezik. Molotov-jai tökéletesek a terelésre és/vagy zónázásra. Amennyiben az ellenfél csapata sok kondíciót képes osztani érdemes betenni.

 Középhátvéd: Stave (S1)

 Az egyik leghangulatosabb - és talán legismertebb - figurája a Sereseknek. Ennek ellenére nagyon ritkán kerül pályára. Mindössze 1 influence -el segíti csapatát és az a charecter play-e -amiért hoznád - kettőbe kerül. 2-es védelme és 0-ás páncélzata miatt ideális célpont, ha az ellenfél momentumot szeretne szerezni.

Elérkeztünk a Union játékosokhoz. Mint az elején említettem, már csak egy kerülhet - ebben a szezonban - a 10-es listára.

Gutter (S1), Hemlocke (S1), Rage (S1), Fangtooth (S1), Harry "The Hat" (S2) valamint az Avarisse és Greede (S1) páros szerződtethetők ebben a szezonban.

Nézzük sorban őket:

Gutter jó választás lehet. 2 Inf.-et hoz, gyors, MZ "2 átlagosan kezeli a labdát. Támadási gyógyíthatják és csökkentik az ellenfél páncélzatát.

Hemlocke is izgalmas. Jól segítheti a csapatot, de nem nélkülözhetetlen.

Rage nem tud olyat hozzátenni a játékunkhoz amiért betenném.

Fangtooth-on elgondolkoznék, ha nem 1 Influence-t adna...így mehetünk is tovább...

Harry "The Hat" Hallahan. Amelyik csapat hozhatja, az be is teszi S3-ba. "Broken". Ez a figura "egy isten"

Avarisse & Greede páros túrhatná ki egyedül a kalapost...ha tudnék velük játszani...

 

Összegzés:

Leggyakrabban a következő csapatot szoktam hozni: Tapper, Scum, oSpigot, Friday, Pint Pot és Harry.

A következő négy fér még a keretbe: Esters, Mash, Hooper és Stoker.

Remélem a hamarosan megjelenő harmadik kapitány új színt hoz a Sörösök játékába!

Köszönöm, hogy elolvastad! Találkozzunk a pályán... ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://plagueravagerotanddeath.blog.hu/api/trackback/id/tr5112624469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása