Hétvégi Harcos

Hétvégi Harcos

Szombati Blood Bowl verseny - előkészületek

2015. február 06. - Viharmadár, Vihar

2015 első Vérfoci verseny szombaton (02.07.-én) kerül megrendezésre a Cantina klubban. Miklós barátommal szoktuk ezeket a rendezvényeket összehozni,leszervezni. Viszonylag kevés Blood Bowl verseny van hazánkban ( nemzetközi viszonylathoz képest) így már jó ideje ezeket a versenyeket használjuk fel a lelkes hazai edző nemzetközi felkészítésére, gyakorlásokra. Ez most sincs másként: a Lucca-ban megrendezésre kerülő 2515 World Cup szabályai szerint kerül megrendezésre a hazai megmérettetés is. Teljes leírás pdf veziója itt elérhető .

Aki valaha is játszott Vérfocit az nagyon jól tudja, hogy a jelenleg játszható 24 csapat közel sincs egyensúlyba ( ez talán minden GW játékra jellemző). Ezzel a versenyszervezők is tisztába vannak így a csapatokat különböző  csoportokba (tier-ekbe) sorolták erősség, játszhatóság szerint. Így adta magát a helyzet, hogy három összeállítást is készítsek.

Tier 1 - Dwarf / Törpe

Két éve is ezzel a csapattal mentem az EuroBowl-ra Ausztriába.Alig variáltam az akkori összeállításon:

2 x Troll Slayer

2 x Blitzer

2 x Runner

5 x Blocker

1 x Apothecary, 3 x Re-Rolls, 3 x Fun Factor, 1 x Ass. Coach és 1 x Cheerleader

A skill-ek kiosztása lesz inkább kérdéses. Most a versenyen 2 x Guard -os(a Blitzer -eknek) és 1 Block-os ( az egyik Runner-nek) verziót fogom kipróbálni...

 

Tier 2 - Necromantic / Nekromanta

Versenyről-versenyre változik a megítélése ennek a csapatnak. Én sem igazán tudom eldönteni. Voltak már szuper meccseim és óriási vereségeim is a csapattal. Ezt találtam ki :

2 x Flesh Golem

2 x Werewolf

2 x Wight

2 x Ghoul

4 x Zombie

2 x Re-Rolls, 1 x Ass. Coach és 1 x Cheerleader  Skill-ek: 2 x Guard (Wight-ok) és 2 x Block (Werewolf-ok) és egy Leader ( valakinek,majd kitalálom...) . A 2+1 RR -től tartok, de nem tudtam optimálisabbat összehozni...

 

Tier 3 - Undeworld / Alvilág

 

Igazi csemege a jelenlegi kiírás szerint: hozhatnak sztárjátékost! Így természetesen én is szerződtettem egy sztárt:

Warpstone Troll

2 x Skaven Blitzer

2 x Skaven Thrower

2 x Skaven Lineman

4 x Goblin

Glart Smashrib Jr.

2 x Re-rolls, 1 x FF és 1 x Apothecary

Skill-ek: 1 x Tackle ( Skaven Blitzer), 1 x Mighty Blow (Skaven Blitzer) , 1 x Leader (Skaven Thrower), 1 x Wrestle (Skaven Lineman) és Block (Troll). Igazi fekete ló a csapat...

Még nem tudom melyikkel fogok játszani holnap. Nyilván ami ellen szeretnének gyakorolni a World Cup-ra készülő edzőtársak. Verseny után beszámoló...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://plagueravagerotanddeath.blog.hu/api/trackback/id/tr407146949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ro Ante 2015.02.07. 09:59:04

Öröm mástól is csapatlatolgatásokat olvasni! :-)

A nekrós buildet máshogy összerakni elég nehéz. Van most a Fumbbl-en egy NAF verseny hasonló stílusban (resurrection style, 1100 TV, sztárok):

fumbbl.com/FUMBBL.php?page=group&op=view&group=9298&p=tournaments

Itt a legjobb nekró csapat jelenleg a 16. helyen szerepel, és pakkra ugyanaz a felállása, amit te is írtál. A skillek kapcsán van kis eltérés egyedül.

Az UW csapatot azért megnézném személyesen :D

Viharmadár, Vihar 2015.02.07. 10:09:47

Köszi a link-et. Sajnos a képeken nem az én csapataim vannak... ;D
süti beállítások módosítása